XXVII Jornada tècnica

Quan finalitzi el període de confinament amb motiu del COVID-19 ens posarem a treballar per planificar la XXVII Jornada Tècnica ADEVIC amb el tema VEHICLES DE MOBILITAT PERSONAL (VMP)  NOU CONCEPTE DE MOBILITAT.

La finalitat principal de la jornada és crear un espai de reflexió envers la circulació de vehicles de mobilitat personal per tal de trobar eines que permetin elaborar estratègies de formació que facilitin la incorporació dels nous tipus de vehicle en un marc de seguretat i sostenibilitat ideals.

Arrel de la incorporació dels VMP a les vies públiques, i el creixement exponencial que estan tenint, s’estan generant situacions desconegudes fins ara que ens obliguen a crear noves formes de tractament normatiu, educatiu i de gestió que afavoreixin conductes segures i sostenibles. Així, amb la intenció de fer una diagnosi ampla de les diferents perspectives que hi poden haver, hem planificat l’activitat amb una triple visió.

Per una banda, volem conèixer quines accions s’estan fent a les administracions locals i autonòmica en funció de les diferents situacions generades: quines problemàtiques es donen i les necessitats de canvis normatius, d’infraestructures, etc. s’estan considerant.

Per altra banda, interessa aportar la visió de les persones usuàries de VMP, vianants, ciclistes i altres. Saber dels problemes i circumstàncies en els que es veuen immersos amb la perspectiva d’usuari de les vies públiques, i contrastar-la amb la dels professionals de la seguretat.

Finalment, responent a les finalitats generals de la nostra associació, volem aportar eines de programació promovent el model educatiu català a l’àmbit de l’educació per la mobilitat segura.

Amb aquesta trobada desitgem facilitar un entorn de col·laboració i cooperació entre les persones participants, amb perspectiva pedagògica, independentment del col·lectiu i àmbit específic en el qual desenvolupen la seva tasca.

Per últim, volem retre homenatge a totes aquelles persones que han deixat la vida a l’asfalt, i a totes les seves famílies i éssers estimats. Pràcticament a diari mor una persona a les carreteres catalanes, les xifres són esfereïdores, i sovint no se li dóna importància o “ja estem acostumats” a sentir aquests tipus de xifres a les notícies. Encara més enllà, som solidaris amb la lluita contra qualsevol tipus de violència, per això ens constituïm en ensenya a favor de l’equitat de gènere, doncs, com la inconsciència de qui porta a les seves mans un vehicle i provoca una mort, la violència envers les dones deixa una empremta social complicada de pair. Sant Joan Despí ha estat fa poc exemple d’aquesta xacra. Per aquest motiu farem un minut de silenci per les víctimes de la violència sigui el tipus que sigui.

Si t’interessa aquesta jornada no dubtis en inscriure’t o demanar informació. T’atendrem a l’adreça de correu info@adevic.org.